NOTÍCIES
09 > gen > 2011

EL QUE VA DAVANT, VA DAVANTJa ha començat la gravació. Fa 3 dies que Mugroman està de convivència grupal a l′estudi la Casa Murada. Qui fa de tècnic i ajuda en la producció és Jesús Rovira, propietari de l′estudi i baixista de Lax′n′busto.

Aquestos dies inicials cal tocar totes les cançons per aclarir estructures abans de fer cada instrument per parts. Alhora, s′estan enregistrant les bateries.

Els músics, junts però separats: les cordes a la sala de la taula amb tothom, la dolçaina aïllada en una peixera, amb comunicació via auriculars, i la bateria a l′espai gran però amb comunicació visual amb la taula.

Són dies de paciència per a les estones mortes, de provatures d′aspectes nous, d′empatia, humilitat i entesa per a les discussions i debats sobre els canvis. És l′hora del modelatge de les cançons, després l′esquelet estarà fet i ja no es podran modificar estructures.

De moment, 13 cançonetes; 10 de noves i les tres d′inèdites que hi havia en directe al Mugroman al Postiguet. Sobreviuran totes?

De la Casa murada, què dir. Ideal. Un mas antic reconvertit en part en estudi i habitatge i una altra que encara conserva totes les estructures originals. L′espai és preciós i hi ha elements que li donen un cert encant: les portes grans de fusta, el pati, les bigues, un rellotge de sol al mur interior...

Tot i que estiga prop d′un poble i a pocs metres de l′autopista, si no s′ix del recinte ni se sap. El lloc permet una desconnexió total de l′exterior. Del físic, és clar, perquè del virtual és impossible amb tant d′ordinador, televisions, videoconsoles...

Tenir l′habitatge porta amb porta amb l′estudi afecta molt la forma de treballar. Descansar, entretenir-se, menjar, becar, connectar-se... tot és a la vora i les llargues sessions de treball (el primer dia s′acabava la jornada a les 12 de la nit) no es fan tan pesades. Un gran encert per a l′estudi. A més, la casa està equipada fins al mínim detall. Amb decoració de L′n′b però també molt beatlemaniaca, aspecte en perfecta sintonia amb alguns membres de Mugroman.

Un dolçainer que se′n va (però que ja tornarà).

CONTINGUTS
dissenyss · 2013