NOTÍCIES
13 > jul > 2010

MEMORABLE!!!Tres dies intensos de música en valencià. 7.000 assistents. Més de 100 voluntaris. Més d’una desena d’activitats paral•leles. La consolidació del Feslloch.

7.000 gràcies, una per a cada assistent a la quarta edició del Feslloch, que va cloure amb els primers raigs del sol del diumenge 11 de juliol. La del dissabte va ser, fins al moment, la més multitudinària de totes les edicions del Feslloch. La triple col•laboració entre In*digna, Rapsodes (que va ser la sorpresa no anunciada al cartell) i Bakanal, que amb el seu crossover van encendre la nit per continuar amb els Obrint Pas, que van oferir 2 hores concert, combinant el seu espectacle elèctric amb un set acústic.

Orxata Sound System posaren la vessant més discotequera de la nit, abans dels Mugroman. Els de Xixona portaren a l′escenari el seu rock fresc i amb dolçaines, passant el testimoni a El Belda i el Conjunt Badabadoc amb les seues versions dels clàssics del rock català amb ritmes caribenys. Finalment, Biano, DJ d′Orxata Sound System es va encarregar de punxar els últims ritmes del Feslloch′10.

Al llarg del dia els assistents també van poder gaudir de les diferents activitats programades, com el campionat de futbet, el taller de decoració de samarretes, la fira d′intercanvi de llibres, el taller de jota de les comarques del nord.... a banda de refrescar-se a la piscina, tot just abans de degustar la paella per a dinar. De vesprada, l′Auditori Municipal es va quedar menut per veure el documental Més enllà del mur i l′actuació de Nabil. I si l′Auditori es va quedar xicotet, l′escenari principal també es va omplir de gom a gom per a riure amb l′espectacle de Xavi Castillo, que va ser precedit pels ritmes tribals de Batukem Tukada. Una torrada de carn i embotit del terreny va fer recuperar les forces al públic per tal de gaudir d′una nit que passarà a la història de la música en valencià. Un festival històric en el que han treballat més de 100 persones, de forma totalment desinteressada per consolidar el festival més important en la nostra llengua al País Valencià.

La nit del divendres va ser una nit per al record, fins a les 8 del matí estiguérem de festa, tancant amb una sessió del gran Pasqu Selector. Abans havíem pogut veure el retorn dels Tom Bombadil, amb la seua festa Celta i d′arrel que va tornar bojos als assistents. El moment de la Gossa Sorda per a presentar el seu últim disc l′ultim heretge també va ser increïble, amb els temes de tota la vida barrejats en aquest darrer treball. El Reggae dels Arròs Caldós va fer moure al públic, que va gaudir també dels grans Agraviats, que presentaven el seu Riure, pecar, crear i d′Odi, el grup més actiu d′Albaida, que va celebrar l′eixida del sol dalt de l′escenari. Els locals Nit de Grills tingueren una rebuda de luxe per tal d′obrir la nit, amb gran part del camp de Futbol ple de gom a gom des del primer grup fins a l′últim. Me mo ra ble!!!

Dvendres de vesprada, el documental de Xavi Castillo va garantir l′humor a l′auditori. Després van passar per l′escenari de l′auditori el gran Saltamartí i les seues melodies mallorquines.

Després, els Naia, van demostrar la seua bona forma de fer música per a l′esperit i els peus.

Al mateix temps, a la pinada, estàvem fent la primera convocatòria de karaoke en valencià. Tot un èxit! i a la vegada s′olorava la carn a la brasa i embotit que preparaven voluntaris del festival.

Tot va començar el 8 de juliol. A migdia la zona d′acampada ja estava plena de tendes que creixien com bolets per agafar les millors parcel•les d′ombra. A boqueta nit arribaren els autobusos. Es calfaven els motors del que ha estat la cloenda de la Gira més multitudinària fins ara.

*Nota de premsa d′Escola Valenciana

CONTINGUTS
dissenyss · 2013