NOTÍCIES
03 > jun > 2010

LA TROBADA D′ESCOLES EN VALENCIÀ A MUTXAMELEl Parc el Canyar de Mutxamel ha sigut l′escenari de la vuitena Trobada d′Escoles en Valencià de Secundària de la comarca de l′Alacantí, la única que es celebra arreu del País Valencià d′aquestes característiques i en la que han participat 24 Instituts de l′Alacantí

Durant tot el matí els joves, vinguts de tota la comarca han gaudit de les moltes activitats organitzades pels mateixos centres i també per Escola Valenciana, com els tallers de tot tipús en els que han pogut desplegar la seua faceta artística, dur a terme activitats manuals o posar a prova el seu enginy.

La música ha sigut protagonista durant tota la jornada, amb dolçaines i tabals, dimonis o els alumnes de música de l′Institut l′Alluser per acavar amb l′actuació dels xixonencs ′Mugroman′ que han fet un gran espectacle davant els incondicionals que han aguantat les inclemències del temps que es feien notar amb un sol de justícia.

Exhibicions de pilota valenciana, monòlegs dels mateixos alumnes o balls al ritme de la dolçaina i el tabal han sigut algunes de les activitats més seguides pels més de tres mil participants en la Trobada.

Durant l′acte també s′ha fet entrega del premis Sambori de la comarca de l′Alacantí, lliurats per l′alcaldessa de Mutxamel.

El moment reivindicatiu de la Trobada s′ha viscut quan els alumnes de l′IES Mutxamel han protagonitzat una ′sentada′ protestant per la decisió de la conselleria d′Educació de suprimir per al proper any la línia en valencià al seu institut, el que els obligaria a estudiar en castellà. Un guant que ha sigut recollit per la batllessa del municipi que ha anunciat que el ple es pronunciarà a favor de la continuïtat de la línia en valencià a l′IES Mutxamel.

El President de l′Associació Cívica per la Normalització del Valencià a Alacant, Ferràn Isabel, organitzadors de la Trobada ha explicat que la se Secundària és una Trobada molt especial, ja que fins aquest any -i van vuit- era l′única que es feia a tot el País -Elx s′ha sumat enguany- i perqué a més va nàixer com a iniciativa dels mateixos alumnes.[Més informació...]

CONTINGUTS
dissenyss · 2013