NOTÍCIES
07 > nov > 2013

NOU VIDEOCLIP: ′COM QUAN ÉREM VEU I SO′



Cau la nit per als valencians, i estos dies ens volen llevar una cosa més que una ràdio i una televisió, ens volen silenciar poc a poc apagant la nostra cultura, llengua i identitat. Volen ″matar, per matar la identitat″. Però açò ve de llarg, des de que el govern valencià emprà aquella televisió que ens va fer créixer amb Poti, Xoni i Tiriti, amb Son Goku o amb Doraemon, per a els seus fins propagandístics, els valencians hem hagut de conviure amb un mitjà podrit cap a fora i podrint-se per dins.

Com a periodista i com a valencià, vaig viure molt a prop la nit que s′anuncià via mail qui anava a ser afectat per l′ERO. Professionals de la ràdio i l′audiovisual triats a dit anaven a deixar de formar part d′RTVV.

Com a músic, este fet em va fer reflexionar i em va fer escriure esta cançó. Un tema que vam enregistrar amb Mugroman al nostre disc ′Sol d′hivern′ i que va comptar amb la col″¢laboració de luxe de Salva Racero, cantant dels Lax′n′busto.

′Com quan érem veu i so′ és una cançó trista perquè narra el moment en que els treballadors d′RTVV afectats per l′ERO van rebre la notificació via mail, un moment dur per a quasi mil dos-centes famílies i sobretot, l′inici del final d′una televisió que va començar com la finestra a la nostra terra, cultura i tradicions, i que va acabar com a eina política del govern valencià.

Però també és un crit d′esperança i optimisme. Cal recordar que la radio-televisió valenciana no és dels polítics, és del poble, i és necessària per a mantenir la nostra cultura viva. Per això s′ha de lluitar per mantenir-la lliure, plural, de qualitat i en valencià, per a que torne a nosaltres. ″La veritat mai mor″, naixerem del dol per crear, contant batalles ″com quan érem veu i so″.




CONTINGUTS
dissenyss · 2013